13.-31.1.2021

Tuomas Tuomiranta: Torus (Studio)

Torus – 2020 – computer animation and ceramic sculptures,  photos from the installation.

Tuomas Tuomiranta (s. 1985 Helsinki) on kuvataiteilija, jonka taiteellinen tuotanto keskittyy tietokoneohjelmointiin perustuviin teoksiin. Galleria A2:een avautuvassa näyttelyssä nähdään taiteilijan uusi installaatio “Torus”, joka sisältää ohjelmoidun tietokoneanimaation  lisäksi keraamisia veistoksia.

Torus on pyörähdyspinta, jonka muoto on tuttu esim. pelastusrenkaasta tai polkupyörän renkaan sisäkumista. Näyttelyn animaatiossa pinta on piirretty pienistä kolmioista, käyttäen Tuomirannan kehittämää ohjelmaa. Keramiikkaveistokset taiteilija on rakentanut ohuista käsinmuotoilluista savilevyistä.

“Olen lähtenyt liikkeelle toruksen muodosta ja antanut teeman ohjata luomisprosessia. Abstraktin aiheen käsittely on johtanut henkilökohtaiseen teoskokonaisuuteen, jossa estetiikalla on suuri merkitys. Tietokoneanimaationi muodot ovat täsmällisiä, kun taas keraamiset veistokseni ovat muodoltaan pakostikin epätäsmällisiä. Animaation rytmeissä voin nähdä jonkinlaisen organismin, veistoksissa korostuu pysähtyneisyys. Elävä ja eloton vaikutelma rinnastuvat installaatiossani.”

 

The art of Tuomas Tuomiranta (born Helsinki, 1985) concentrates on computer programme-based works. The exhibition to open at Galleria A2 will feature the artist’s new installation Torus, which combines computer animation and ceramic sculptures.