7.-25.2.2024

Heli Heikkinen: Ruoho asfaltin raosta

MATKAN TARKOITUS, öljy kankaalle, 75 x 92cm, 2023

VIELÄ TÄNÄ ILTANA, öljy kankaalle 100 x 140cm, 2023

HELMIKUUN AURINKO, öljy kankaalle, 45 x 55cm, 2023

PYÖRÄ, öljy kankaalle, 75 x 100cm, 2024

LASIPALATSISSA, öljy kankaalle, 75 x 100cm, 2023

PITKÄ SILTA, öljy kankaalle, 45 x 55cm, 2023

IKKUNAT, öljy kankaalle 70 x 90cm, 2024

Maalaamalla tulkitsen tunnelmia ympärilläni. Teosten henkilöhahmot ovat usein melko nuoria, lapsiakin. Elämä on edessäpäin.

Aloitin näyttelyn työstämisen vajaa pari vuotta sitten. Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan ja moni muukin uhka alkoi yhä selvemmin näyttäytyä totena. Sodat lisääntyvät, lajeja katoaa ja elämiseen kelpaava maa kutistuu aina vain. 

Ei tullut parempia aikoja. Uusia helvettejä rysähtää maan päälle.

Ja kuitenkin. Valo osuu vastapäiseen seinään ja sen väri muuttuu. Ihmeellistä. Minussa, meissä, asuu voima: elämä. Se tunkee kuin ruohonkorret asfaltin raosta.

Ikkunassa ruudulla näkyy paikan päällä tabletille piirrettyjä kevättalvisia ja syksyisiä piirroksia Katalonian Maresmesta, joka on rannikkokaistale Barcelonasta koilliseen.

 

LIKE GRASS THROUGH ASPHALT


Through painting, I interpret moods around me. The characters in these works are often rather young, some even children. Their lives are ahead of them.
 
I started working on this exhibition just shy of two years ago. Russia had invaded Ukraine. Other threats, too, felt increasingly real: more wars, species going extinct and ever-shrinking habitable zones.
 
Things didn’t get any better. New hells keep crashing down.
 
And still. Light hits an opposing wall, making it change colour. It’s all rather a wonder. A force lives within me. Within us. Life itself. Like blades of grass cracking through asphalt.
 
 
On the screen in the window, there is a series of spur-of-the-moment early spring and autumn drawings, made on a tablet, from Maresme, a county to the northeast of Barcelona on the Catalan coast.

Heli Heikkisen maalausten yhteyteen luotu näytelmäsarja

NOIN 9 RAKKAUSKIRJETTÄ

on opastettu museokierros Annan ja Marian rakkaussuhteiden arkistoon.

Se on luentoesitys, jossa he esittävät rakkauskirjeitä rakastetuilleen sekä rakkaudelle ja koettavat purkaa, mitä oikein tapahtui?!

 Teos koostuu teksteistä, esineistä, kuvista ja näytellyistä kohtauksista ja pohjaa muistoihin ja muihin luotettaviin lähteisiin. Teos rakentuu taiteilija Heli Heikkisen maalausten rinnalle.

 Näyttelykierroksen sosiaalisessa tilanteessa todentuu, kuinka käsitykset rakkaudesta eivät kuulu vain yksityisen piiriin, vaan ovat myös yhteisesti rakennettuja, yhteiskunnallisia konstruktioita.

Katsojat voivat myös jättää omat, nimettömät rakkauskirjeensä teokseen.

 

TYÖRYHMÄ:

Anna Böhm ja Maria Oiva

www.annaelisabohm.com

www.mariaoiva.com

ESITYSPÄIVÄT:

13.2. klo 19.00

15.2. klo 19.00

16.2. klo 19.00

17.2. klo 17.00

23.2. klo 19.00

24.2. klo 19.00

LIPUT:

https://www.ticted.com/fi/search/theatre

Pääsylippu: 15€

Pääsylippu ammattilainen/opiskelija/työtön/eläkeläinen: 12€

Kannatuslippu: 35€

 ESITYSPAIKKA:

Galleria A2, Annankatu 12

00120 Helsinki